KUMPPANIT 2023

Tutustu kumppaneihin

Aistio District Monitoring (ADM) on älykäs kaukolämpöverkon ylläpito- ja valvontajärjestelmä. Sen avulla voidaan seurata kaukolämpökaivojen ja verkoston olosuhteita lähes reaaliajassa sekä tallentaa havainnot kentältä puheohjatusti. Järjestelmä nostaa kaukolämpöverkon valvonnan täysin uudelle tasolle.

Venttiilimme ovat varmistaneet teollisuuden prosesseja jo sukupolvien ajan. Valmistamme, kasaamme ja testaamme venttiilimme edelleen Salossa, missä olemme toimineet vuodesta 1927. Tuotekehityksemme sukupolvet ovat Suomen arktisen ilmas-ton ja routaisen maan karaisemat. Siksi tunnemme haastavat olosuhteet ja sen kuinka arvokasta on saada virtaukset kuntoon ensimmäisellä yrityksellä.  

Onninen palvelee teknisen tukkukaupan yritysasiakkaita ja on Suomessa alansa markkinajohtaja. Onninen tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita ja palvelukokonaisuuksia urakoitsijoille, teollisuudelle, infra-alan toimijoille ja jälleenmyyntiasiakkaille.

Onninen Express -myymäläverkoston, tehokkaiden logististen kokonaisratkaisujen ja monikanavaisen asiointikokemuksen kautta Onninen on ammattilaisen luotettava kumppani. Onninen on toiminut alalla vuodesta 1913.

TONISCO System Oy on lähes 50-vuotta vanha suomalainen yritys, jonka kantavana voimana toimii halu kehittää ja viedä eteenpäin paineenalaisten putkilinjojen käytönaikaista kunnossapitoa asiakkaan tarpeita kuunnellen.    

Trimble is an industrial technology company, concentrated on helping the world work, better. Our technology enables jobs to get done more precisely and accurately so you can build, construct, grow and move the things we need to live our lives and build future communities. 

Elomatic on 1970 perustettu yksityisomistuksessa oleva teollisuussuunnitteluun erikoistunut suunnittelutoimisto. Suunnittelemme ympäristön ja ihmisten hyvinvointia lisääviä ratkaisuja. Työllistämme yli 1300 ammattilaista ja meillä on asiakkaita yli 80 maassa.

Ammattilaisemme toimivat muun muassa kone-, prosessi-, energia-, lääke- ja laivanrakennusteollisuuden projekteissa. Tarjoamme konsultointi-, suunnittelu-, tuotekehitys- ja projektinhallintapalveluita sekä tuotteita ja kokonaisratkaisuja Suomessa ja kansainvälisesti


Powerheat Solutions tuo asiakkaille mahdollisuuden hyödyntää sähkömarkkinoiden hintavaihteluita. Powerheatin palvelumalli räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan hyödyntäen sähkökattiloita sekä lämpöakkuja lämmön tai höyryn tuotannossa kustannustehokkaasti. 

Rakennusten lämmitys ja jäähdytys ovat yksi suurimmista energiasyöpöistä. Lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja koskevien ilmasto- ja energiatehokkuustavoitteiden saavuttaminen edellyttää kestävää strategiaa, jossa lisätään uusiutuvan energian käyttöä ja taataan toimitusvarmuus.

Kaukolämpöverkkojen energiatehokkuuden optimointi ja erilaisten lämmönlähteiden integrointi jakeluverkkoon edellyttää kattavaa dataa. Tarvitann reaaliaikaista dataa virtaamasta, lämpötiloista ja järjestelmän todellisesta kapasiteetista. Ja asiantuntemusta siitä, kuinka järjestelmiä ylläpidetään ja käytetään mahdollisimman tehokkaasti.

Älykkäistä mittausratkaisuista ja jatkuvasta datavirrasta saat kaikki tarvittavat tiedot niin tuotannon hallintaan ja ennakointiin kuin verkon minimilämpötilan optimointiin. Voit hyödyntää mittausratkaisujen dataa arvoketjun kaikissa vaiheissa ja jokaisessa työtehtävässä. Myös pitkän aikavälin toiminta- ja huoltosuunnitelmat on helppo laatia kattavan datan avulla.

HögforsGST on erikoistunut korkeatasoisten lämmitysjärjestelmien valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin. Olemme innovatiivinen ja voimakkaasti kasvava suomalainen yritys, joka on sitoutunut kehittämään kaukolämpö-osaamista Suomessa. Olemme johtava lämmönjakokeskus-toimittaja pohjoismaissa ja edistykselliset lämmön talteenotto-ratkaisumme vähentävät päästöjä sekä säästävät lämmityskustannuksissa.

KSB on kuulunut teollisuusventtiilien ja -pumppujen johtaviin valmistajiin yli 100 vuoden ajan. KSB:llä on maailmanlaajuisesti yli 15 500 työntekijää ja yhtiöllä on oma markkinointi- ja myyntiosasto sekä tuotantotiloja ja huoltopalveluja ympäri maailmaa. KSB kehittää ja tuottaa pumppuja ja useita sovelluksia mittatilaustyönä. 

Planora Oy on vuonna 1987 perustettu yhdyskuntatekniikan, teollisuus- ja automaatiosuunnittelun laaja-alaisesti hallitseva yritys. Yhdistämme ammattitaitoisen suunnittelun ja projektinhallinnan: tuloksena on kustannustehokas, toimiva ja tuottava ratkaisu. 

Part of Isoplus Group, a leading manufacturer of district heating and cooling pipes in Europe. 


Höyrytys Oy tarjoaa joustavia ja kestäviä energiaratkaisuja lämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Toimimme monipuolisena, asiantuntevana ja sitoutuneena kumppaninasi energiantuotannon kehittämisessä.

Tuomme maahan ja myymme energiateollisuuden arvostetuimpien merkkien laitteita sekä
rakennamme kokonaisia höyry-, lämpö- ja CHP-laitoksia, mukaan lukien biokaasu- ja kiinteän polttoaineen laitokset. Tarjoamme ketteriä varaenergiapalveluja tilapäistarpeisiin ja ongelmatilanteisiin

sekä vuokraamme höyry- ja lämpökeskuksia myös pitkäaikaisiin tarpeisiin. 

Olemme suomalainen tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden markkinajohtaja. Tehtävämme on tuoda digitalisaatiolla ratkaisuja, jotka ovat tärkeitä ihmisille ja yhteiskunnan kestävälle kehitykselle. Innostus hyödyntää uutta tekniikkaa ja työtapoja on kulkenut mukana 140-vuotisella taipaleellamme. Tänään me elisalaiset palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakastamme Suomessa ja Virossa sekä kansainvälisesti, ja työskentelemme joka päivä määrätietoisesti asiakaskokemuksen ja laadun kehittämiseksi.

AUMA on maailman johtavia sähkötoimilaitteiden valmistajia. AUMA on valmistanut sähkötoimilaitteita, niiden ohjaimia ja venttiilivaihteita jo yli 50 vuoden ajan ja lukeutuu nykyisin kansainvälisesti alansa johtaviin valmistajiin. Teknisesti huippuunsa kehitettyjä sähkötoimilaitteita ja vaihteita käytetään erilaisilla teollisuuden aloilla, kuten vesi-, lämpö-, öljy- ja kaasu- sekä prosessiteollisuudessa.

AUMA Finland Oy on toiminut Suomessa vuodesta 1978. Kuulumme saksalaiseen AUMA Riester GmbH Co. KG-konserniin. AUMAn tuotteet ovat modulaarisia, joten niitä voidaan helposti räätälöidä asiakkaan tarpeisiin monelle eri teollisuuden alalle. Toimilaitteidemme käyttökohteita ovat mm. voimalaitokset, lämpökeskukset, teollisuus- ja vesilaitokset sekä erilaiset prosessiteollisuuden laitokset. 

Nordic Energy Partners Ltd is one of the most experienced biomass fuel suppliers. We work as agents, traders and distributors. We trade in premium and industrial quality wood pellets, agripellets, forest and recycled wood chips. We also do project cargos of fuel and supply solutions.

Our core competence includes knowledge of biomass market - producers, energy companies, ports, logistics, forestry, legislations and certification. We have long-term experience in the forestry industry, heavy industry and energy sector.

Kotimainen J-Steel Oy tarjoaa asiakkailleen korkealaatuisia kaukolämmitykseen ja -jäähdytykseen sopivia lämmönjakokeskuksia sekä erilaisia ilmanlämmittimiä/jäähdyttimiä. Lisäksi J-Steel suunnittelee ja valmistaa partnereilleen erilaisia räätälöityjä toimilaitepaketteja. J-Steel on toimittanut lämmönjakokeskuksia jo yli 20 vuoden ajan ja teholuokaltaan pientaloista useisiin megawatteihin.  

Danfoss Leanheat® tarjoaa vallankumouksellisia ja kattavia ohjelmistojärjestelmiä ja palveluita energiajärjestelmien ohjaukseen ja optimointiin tehtaista ja jakelusta rakennuksiin ja koteihin. Optimointityökalujen ansiosta voimalaitokset ja palveluntarjoajat voivat vastata tehokkaasti kasvaviin energiatehokkuusvaatimuksiin ja parantaa samalla toimintoja, sekä laskea kustannuksia.

Finess Energy edistää teollisuuden ja kiinteistöjen ympäristötavoitteiden toteutumista Suomessa tehostamalla energiankäyttöä sekä tukemalla energiainvestointien onnistumista. Finess Energy ratkaisee energiatehokkuuden haasteita tunnistamalla potentiaaliset energiakiertotalouden lähteet sekä toimittamalla energiatehokkuutta parantavia laitteita ja järjestelmiä sekä asiantuntijapalveluita laaja-alaisesti eri toimialoille.

KVL-Tekniikka Oy on vuonna 1992 perustettu infra- ja energiarakentamiseen erikoistunut kotimainen perheyritys. Resursseissamme on kaivinkoneita, pyöräkuormaajia ja murskaimia; kuorma-autoja, nostureita, kurottajia ja asfalttikoneita.

Planmix Oy on lahtelainen monitoimialayritys, jonka päätoimialat ovat LVI-tarvikkeiden maahantuonti ja myynti, AA-luokan sähkösuunnittelu ja asennus sekä monipuoliset kotipalvelut Lahden ja Heinolan talousalueilla.

Sulzer is a global leader in fluid engineering. We specialize in pumping, agitation, mixing, separation and purification technologies for fluids of all types. Our customers benefit from our commitment to innovation, performance and quality and from our responsive network of 180 world-class manufacturing facilities and service centers across the globe. 

Vexve on johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Vexven venttiili- ja säädintuotteita sekä hydraulisen ohjauksen ratkaisuja käytetään kaukoenergiaverkoissa, voimalaitoksissa sekä rakennusten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä.

Kolmeks on suomalainen perheyhtiö, joka perustettiin vuonna 1945. Omistautuminen asiakkaiden palvelemiseen on luonut lukuisia menestyksekkäitä, ja liiketoiminnassa jopa harvinaisen pitkäkestoisia, asiakassuhteita. Kolmeks on keskittynyt kahteen liiketoiminta-alueeseen: pumppuihin ja sopimusvalmistukseen.

Huippuluokan pumpputeknologia ja huoltopalvelut ovat Kolmeks Pumput -liiketoiminnan ydinosaamista. Kolmeks Komponentit puolestaan on erikoistunut sähkömekaanisten tuotteiden vastuullisiin tuotanto- ja toimitusketjuratkaisuihin.

TenderX Oy on uusi linkki Euroopassa toimivien tuotevalmistajien ja Suomessa toimivien kaukolämpörakentajien välillä. Tehtävämme on tuoda uusia, kustannustehokkaita sekä laadukkaita tuotevaihtoehtoja asiakkaidemme käyttöön.

Wapice on vuonna 1999 perustettu suomalainen täyden palvelun ohjelmistoyritys, jonka ratkaisut ovat alan johtavien teollisuus­yritysten käytössä ympäri maailmaa. Tehtävänämme on toimia asiakkaidemme teknologia­partnerina ja auttaa heitä hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla. 

Energiamurros tapahtuu nyt. Siemensin ratkaisut mahdollistavat sekä käytettävyyden että energiatehokkuuden parantamisen laitoksen koko elinkaaren ajan. Asiantuntijamme palvelevat sinua koskipa tarpeesi omaisuuden- ja elinkaarenhallintaa, työ- ja kyberturvallisuutta tai tulevaisuuden vaatimukset täyttäviä teknologiaratkaisuja. Tavataan Turussa 30.–31. elokuuta.