KUMPPANIT 2024

Kumppanipaikat on loppuunvarattu

Tutustu kumppaneihin

Aistio District Monitoring (ADM) on älykäs kaukolämpöverkon ylläpito- ja valvontajärjestelmä. Sen avulla voidaan seurata kaukolämpökaivojen ja verkoston olosuhteita lähes reaaliajassa sekä tallentaa havainnot kentältä puheohjatusti. Järjestelmä nostaa kaukolämpöverkon valvonnan täysin uudelle tasolle.

HYDAC - vuodesta 1963 - Huomisen ratkaisuja tänään.

HYDAC on luotettava kumppanisi aina, kun tarvitaan fluiditekniikan, elektroniikan ja suunnittelun yhdistelmää.

Rinnallasi maailmanlaajuisesti. 

Digitalisaatio rakennetaan liiketoiminnan ja ihmisten kautta. Meidän tehtävämme on parantaa Sinun ymmärrystäsi, antaa keinoja, työkaluja ja resursseja sekä kasvattaa digitalisaatiokyvykkyyttäsi. Yhdistämme liiketoiminnan ja teknologian mahdollisuudet riippumattomasti. Autamme iSnua loikkaamaan paremmin ja pidemmälle ja huolehdimme että Sinä olet kuljettajan paikalla digitalisaatiossa.

Digileaper on energiayhtiön digitalisaatiojohtamisen kumppani. 

Intergrid tekee lämmöntuotannon sähköistyksestä helppoa ja kannattavaa kaikenkokoisille kaukolämpötoimijoille!
Huippuluokan tekoälyyn perustuva optimointi, tehokas sähkömarkkinakaupankäynti ja luotettavat modulaariset laitoskonseptit mahdollistavat jo tänä päivänä houkuttelevan vaihtoehdon polttamiseen perustuvalle lämmöntuotannolle. 

Ramboll on kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys, jolla on palveluksessaan Suomessa noin 2500 asiantuntijaa. Tavoitteenamme on luoda innostavia ja näkemyksellisiä ratkaisuja, jotka aidosti vievät eteenpäin positiivista muutosta yhteiskunnassamme. Lisätietoa energiapalveluistamme: 

Venditor tarjoaa ratkaisuja Lämmön ja Sähkön tuotantoon, teolliseen Kuivaukseen ja Automaatioon.  

Höyrytys Oy tarjoaa joustavia ja kestäviä energiaratkaisuja lämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Toimimme monipuolisena, asiantuntevana ja sitoutuneena kumppaninasi energiantuotannon kehittämisessä.

Tuomme maahan ja myymme energiateollisuuden arvostetuimpien merkkien laitteita sekä
rakennamme kokonaisia höyry-, lämpö- ja CHP-laitoksia, mukaan lukien biokaasu- ja kiinteän polttoaineen laitokset. Tarjoamme ketteriä varaenergiapalveluja tilapäistarpeisiin ja ongelmatilanteisiin sekä vuokraamme höyry- ja lämpökeskuksia myös pitkäaikaisiin tarpeisiin. 

KSB on johtavia pumppujen, venttiileiden ja niihin liittyvien järjestelmien toimittajia maailmassa. Puoleemme käännytään varsinkin, kun tarvitaan ratkaisuja vaativimpiin teollisuuden nesteensiirtoprosesseihin. Tuotteemme ovat huippulaadukkaita ja alan uusimpien standardien mukaisia. Panostamme palveluun, asiantuntevuuteen ja paikallisuuteen

Konwell on teollisuusventtiilien, prosessiautomaation kenttälaitteiden ja kokonaisratkaisujen asiantuntija. Toimintamme perustana ovat laadukkaat tuotteet, korkea tekninen tietotaito sekä joustavuutta korostava palveluasenne. Tämä on ohjannut perheyrityksemme toimintaa jo vuodesta 1982.

Tonisco System Oy on lähes 50-vuotta vanha suomalainen yritys, jonka kantavana voimana toimii halu kehittää ja viedä eteenpäin paineenalaisten putkilinjojen käytönaikaista kunnossapitoa asiakkaan tarpeita kuunnellen.    

Me Fortumilla tunnemme sähkömarkkinat. Olemme kerryttäneet lämmöntuotannon osaamista jo yli 70 vuoden ajan Espoossa, jossa kaukolämpö muuttuu päästöttömiä energialähteitä kuten hukkalämpöä, lämpöpumppuja, sähkökattiloita ja lämpöakkuja hyödyntäen hiilineutraaliksi tämän vuosikymmenen aikana.

Haluamme valjastaa sähkön ja lämmön asiantuntemuksemme koko Suomen hyväksi, ja tarjoamme teollisuudelle ja kaukolämpöyhtiöille energia- ja kiertotalousratkaisuja, jotka yhdistävät kestävän kehityksen ja kustannustehokkuuden. Autamme löytämään asiakkaan tarpeisiin sopivimman energiaratkaisun, joka mahdollistaa olemassa olevan infrastruktuurin hyödyntämisen sekä myös uuden energiainfran rakentamisen.

Kingspan LOGSTOR on maailman johtava eristys- ja rakennusvaipparatkaisujen toimittaja korkealaatuisiin, vähähiilisiin rakennuksiin. Missiomme ydin on nopeuttaa nettopäästötöntä tulevaisuutta ihmisten ja planeettamme hyväksi.

Part of Isoplus Group, a leading manufacturer of district heating and cooling pipes in Europe. 


Olemme suomalainen tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden markkinajohtaja. Tehtävämme on tuoda digitalisaatiolla ratkaisuja, jotka ovat tärkeitä ihmisille ja yhteiskunnan kestävälle kehitykselle. Innostus hyödyntää uutta tekniikkaa ja työtapoja on kulkenut mukana 140-vuotisella taipaleellamme. Tänään me elisalaiset palvelemme yli 2,8 miljoonaa asiakastamme Suomessa ja Virossa sekä kansainvälisesti, ja työskentelemme joka päivä määrätietoisesti asiakaskokemuksen ja laadun kehittämiseksi.

AUMA on maailman johtavia sähkötoimilaitteiden valmistajia. AUMA on valmistanut sähkötoimilaitteita, niiden ohjaimia ja venttiilivaihteita jo yli 50 vuoden ajan ja lukeutuu nykyisin kansainvälisesti alansa johtaviin valmistajiin. Teknisesti huippuunsa kehitettyjä sähkötoimilaitteita ja vaihteita käytetään erilaisilla teollisuuden aloilla, kuten vesi-, lämpö-, öljy- ja kaasu- sekä prosessiteollisuudessa.

AUMA Finland Oy on toiminut Suomessa vuodesta 1978. Kuulumme saksalaiseen AUMA Riester GmbH Co. KG-konserniin. AUMAn tuotteet ovat modulaarisia, joten niitä voidaan helposti räätälöidä asiakkaan tarpeisiin monelle eri teollisuuden alalle. Toimilaitteidemme käyttökohteita ovat mm. voimalaitokset, lämpökeskukset, teollisuus- ja vesilaitokset sekä erilaiset prosessiteollisuuden laitokset. 

Esri Finland Oy on paikkatiedon hyödyntämisen asiantuntija sekä maailman johtavan ArcGIS-paikkatietoalustan edustaja Suomessa. Esrin ratkaisut ja palvelut auttavat asiakasta ymmärtämään toimintaansa vaikuttavat tekijät ja mahdollisuudet sekä tekemään näiden pohjalta entistä parempia tietoon perustuvia päätöksiä. ArcGIS tarjoaa samassa paketissa kaiken, mitä tarvitaan verkoston elinkaaren hallintaan. Yritykset ja julkishallinto laajalti ympäri maailmaa luottavat Esrin tuotteisiin ja tuottavat niillä arvokasta tietoa toimintansa tueksi.

Pumput ovat erikoisalaamme, mutta olemme myös paljon muuta. Grundfosin toimintaa kuvastavat optimismi, jatkuva innovointi ja usko parempaan tulevaisuuteen. Haluamme kaikessa toiminnassamme suojella luontoa ja parantaa ihmisten elämänlaatua kaikkialla maailmassa.  

HögforsGST on viisaan energiankäytön asiantuntija. Olemme jo 20 vuoden ajan valmistaneet lämmönjakokeskuksia, hybridilämmitysjärjestelmiä ja muita lämmitysratkaisuja, jotka auttavat käyttämään energiaa viisaammin ympäri Pohjoismaita. Olemme ennakkoluuloton ja voimakkaasti kasvava kansainvälinen cleantech-yritys, joka suunnittelee ja valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa." 

The journey to the integrated energy system starts here. Today, heat and electricity generation constitute 45% of the world's CO2 emissions. Our AI -powereddigital twin catalyzes dramatic efficiency enhancements. We transform district heating networks into vital parts of an integrated energy system through one unified SaaS-plattform.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tehtävä on rakentaa parhaita yhteyksiä, jotta ihmiset, data ja tavarat liikkuvat sujuvasti, turvallisesti ja kestävästi. Rakennamme toimintavarmuutta parantamalla liikenteen ja digiyhteiskunnan turvallisuutta. Rakennamme parhaita palveluita liikenne- ja viestintämarkkinoiden avoimella kilpailulla ja tarjooman kohtuuhintaisuudella. Varmistamme ihmiskeskeisten ja kestävien palveluiden rakentumisen tulevaisuudessa.

Bilfinger on kansainvälinen teollisuuden palveluntarjoaja. Bilfingerin palveluvalikoima kattaa konsultoinnin, suunnittelun, valmistuksen, asennuksen, kunnossapidon ja digitaaliset ratkaisut. Kaukolämmöntuottajille Bilfinger tarjoaa kaukolämpöakkuja EPC:nä Hedbäck-järjestelmän mukaan suunniteltuna. Bilfingerin innovatiivinen 2-aluekaukolämpöakku mahdollistaa veden säilömisen kaukolämpöverkon maksimilämpötilassa (jopa 130 °C) paineettomassa astiassa. Lisäksi Bilfinger toimittaa järjestelmäintegraattorina lämpöpumppulaitoksia, CO2-talteenottolaitoksia ja vihreän vedyn tuotantolaitoksia.

Landis+Gyr on jo yli 125 vuoden ajan auttanut maailmaa hallitsemaan energiaa paremmin. Integroitujen energianhallintajärjestelmiemme sekä sähkö-, kaukolämpö, kaasu- ja vesimittariemme tuottama data mahdollistaa osaltaan älykkäät energiaverkot niin Suomessa kuin globaalisti. Tuotteemme, ratkaisumme ja palvelumme antavat energiayhtiöille ja loppukäyttäjille mahdollisuuden parantaa energiatehokkuutta, alentaa kustannuksia ja edistää kestävää luonnonvarojen käyttöä.

Finess Energy edistää teollisuuden ja kiinteistöjen ympäristötavoitteiden toteutumista Suomessa tehostamalla energiankäyttöä sekä tukemalla energiainvestointien onnistumista. Finess Energy ratkaisee energiatehokkuuden haasteita tunnistamalla potentiaaliset energiakiertotalouden lähteet sekä toimittamalla energiatehokkuutta parantavia laitteita ja järjestelmiä sekä asiantuntijapalveluita laaja-alaisesti eri toimialoille.

KVL-Tekniikka Oy on kotimainen energia- ja infrarakentamiseen erikoistunut perheyritys. Osaava ja monitaitoinen joukkomme toteuttaa valtakunnallisesti vaativatkin urakat tinkimättömällä asiantuntemuksella ja 30 vuoden kokemuksella. Hallitsemme prosessit kokonaisuudessaan alusta loppuun: maanrakennuksesta putkitoimituksiin, -asennuksiin ja jatkoseristyksiin. Asiakkainamme on muun muassa energiayhtiöitä, kuntia ja kaupunkeja.

Vexve on johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Vexven venttiili- ja säädintuotteita sekä hydraulisen ohjauksen ratkaisuja käytetään kaukoenergiaverkoissa, voimalaitoksissa sekä rakennusten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä.

Wapice on vuonna 1999 perustettu suomalainen täyden palvelun ohjelmistoyritys, jonka ratkaisut ovat alan johtavien teollisuus­yritysten käytössä ympäri maailmaa. Tehtävänämme on toimia asiakkaidemme teknologia­partnerina ja auttaa heitä hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla. 

Energiamurros tapahtuu nyt. Siemensin ratkaisut mahdollistavat sekä käytettävyyden että energiatehokkuuden parantamisen laitoksen koko elinkaaren ajan. Asiantuntijamme palvelevat sinua koskipa tarpeesi omaisuuden- ja elinkaarenhallintaa, työ- ja kyberturvallisuutta tai tulevaisuuden vaatimukset täyttäviä teknologiaratkaisuja. 

Blue Idea on kansainvälinen ohjelmistoyritys ja osa alan johtavaa F24-konsernia (F24 Group). Tarjoamme viestintäsovelluksen, jonka avulla mm. lämpö- ja energiajakelun ja julkishallinnon aloilla toimivat asiakkaamme voivat tiedottaa asiakkaitaan erilaisissa vika- ja häiriötilanteissa. SMS-Service sovelluksellamme tuetaan asiakkaidemme digitaalisia viestintä- ja asiakaspalveluratkaisuja. Palveluun sisältyy monikanavaisia viestintämuotoja sekä siihen saadaan kytkettyä verkkosivujen, sosiaalisen median kanavien sekä muita rajapintoja ja integraatiota.

Gradyent enables district heating companies to optimise, decarbonise and grow through our real-time Digital Twin Platform. We've helped companies like Helen, Uniper, and Wien Energie optimise their grid and run simulations of future situations. Typically, they save up to 15% heat loss, 10% CO2, 20% CAPEX, and 5% fuel costs.

Planora Oy on vuonna 1987 perustettu verkosto-, teollisuus-, prosessi- ja automaatiosuunnittelun laaja-alaisesti hallitseva yritys. Yhdistämme ammattitaitoisen suunnittelun ja projektinhallinnan: tuloksena on kustannustehokas, toimiva ja tuottava ratkaisu.

Lime on yrityksesi asiakaspolkua tehostava alusta, jonka avulla voitat asiakkaat puolellesi. Lime kehittää ja tarjoaa asiakaskohtaisia ohjelmistoja ja palveluita, energia-alan toimialaosaamista ja omistautunutta tukea – intohimoisesti ja persoonallisesti.

Yli 6 500 yritystä on valinnut Limen CRM:n, tikettien hallinnan, keskeiset yritysratkaisut ja tekoälyä hyödyntävät viestintätyökalut houkutellakseen uusia asiakkaita ja edistääkseen hyviä suhteita nykyisiin asiakkaisiin.


Wideco is an innovative and high-tech IoT company that develops hardware and software for smart cities, industries and real estate.
Our largest business area right now is within the district heating sector, where over 400 power plants in the Nordics use our proprietary systems
in their daily monitoring and control of infrastructure. Established in 1982, the company and its innovative products monitor and safeguard more
than 40,000 km of transmission and distribution networks and 6,000 chambers/manholes across the globe.


Hyxo on monipuolinen tekniikan alan asiantuntijayhtiö, joka suunnittelee ja projektoi teknisiä ratkaisuja sekä maahantuo ja edustaa kansainvälisesti tunnettuja laadukkaita laitteita. Lisäksi yhtiö huoltaa laitekannan koko sen elinkaaren ajan.  

Danfoss Leanheat® tarjoaa vallankumouksellisia ja kattavia ohjelmistojärjestelmiä ja palveluita energiajärjestelmien ohjaukseen ja optimointiin tehtaista ja jakelusta rakennuksiin ja koteihin. Optimointityökalujen ansiosta voimalaitokset ja palveluntarjoajat voivat vastata tehokkaasti kasvaviin energiatehokkuusvaatimuksiin ja parantaa samalla toimintoja, sekä laskea kustannuksia.